[layerslider id=”13”]

[/layerslider]

Restart – društveno poduzeće

restart-logo-original

Radimo na ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine

Restart funkcionira kao poslovna ambasada za bh.dijasporu i bh. poduzetnike, rješavajući njihove poslovne zahtjeve, olakšavajući proces investiranja iz dijaspore kao i spajanje lokalne poslovne zajednice sa našim ljudima koji žive izvan zemlje.

Cilj Restarta je pružati usluge poduzetnicima, poslovno orijentiranim pojedincima i općinama u Bosni i Hercegovini, kojima treba bolja međunarodna mreža, bolja platforma za razmjenu informacija, kao i direktne i indirektne investicije. Poduzetnici bosanske dijaspore žele direktno učestvovati u ekonomskom i društvenom razvoju svoje domovine, što im odnedavno Restart i omogućuje rješavajući njihove zahtjeve.

Za kompanije i pojedince koji imaju poteškoće u snalaženju sa zakonskim okvirom i kompleksnim bosanskohercegovačkim administrativnim aparatom, Restart nudi rješenje po sistemu “ključ u ruke”.

Ujedinimo se i radimo zajedno na ostvarenju naših ciljeva! Ovo su samo neki od načina da sarađujemo:

Znanje i Kreativnost

Razmjena znanja razvija i kreativnost. Bosanci u dijaspori akumulirali su znanje u različitim oblastima. Stoga smatramo da je najbolji način da se podrži rast svoje zemlje kroz razmjenu znanja sa profesionalcima u Bosni i Hercegovini. To će dovesti do poticaja kreativnosti koja je izuzetno potrebna za bolju budućnost svojih građana.

Pristup Kontaktima

Drugi način za angažman u BiH je da se predstave mogućnosti koje naša zemlja nudi vašim kontaktima u zemlji u kojoj živite. Vi ste svojevrsni ambasador i pouzdan savjetnik za Vašu mrežu kontakata. Većina investicija u Bosni i Hercegovini dolazi ili preko članova dijaspore ili preko njihovih prijatelja i partnera. Vrlo je mali broj investitora koji su se odlučili investirati u Bosnu i Hercegovinu dolaskom na svoju inicijativu.

Investicije

Kada je u pitanju vrijednost stranih direktnih investicija u poređenju sa susjednim zemljama, Bosna i Hercegovina se još uvijek bori da bi privukla investitore. Dobro je da se radi na stvaranju prilika za investicije, ali isto tako smatramo da je najrealnije dovesti investitore i ulaganja u dinamičnom sektoru malih i srednjih preduzeća. Pozivamo vas da stupite u kontakt sa nama ako ste u potrazi za zanimljivim projektima za ulaganje u BiH. Tim Restarta stalno ažurira listu bosanskih i kompanija koje dolazu našu državu, a koji su spremni proširiti svoje vlasničke strukture.

Naše Usluge

ADMINISTRATIVNE KONSULTACIJE

Nudimo kompletnu administraciju za osnivanje novih kompanija: aplicirati ćemo za registraciju kompanije u Općinskom sudu, naci ćemo odgovarajući ured za vas, koordinirati sklapanje ugovora o zakup istog, te angažirati adekvatnog računovođu.

HR KONSULTACIJE

Restart pruža konsultacije za angažman visokoprofilnih profesionalaca u pravnom i ekonomskom sektoru, kao i direktne kontakte freelancera i dobavljača u sektorima koji vas zanimaju.

BIZNIS PROCESI

Mi ćemo savjetovati Vaš menadžment tim kako kreirati biznis procese u vašoj kompaniji, pripremit ćemo analizu Vaših potreba i pomoći Vašem menadžmentu da uspostavi radni proces za cijeli tim.

RAZMJENU ZNANJA

Mi organiziramo edukativne događaje, konferencije, kurseve, praktične obuke u medijima / IT / Biznis po potrebi na tržištu. Tržiste se mijenja tako brzo da je neophodno da se stalno uči i napreduje u vašem području.

Vijesti

Osnivači Restarta

bafa150BAFA (Bosnian American Friendship Association) je jedna od najprominentnijih organizacija američke dijaspore u BiH. Radi  se zajednici baziranoj na članstvu čija je misija osnažiti ljudski i društveni kapital u SAD i BIH kroz promociju poduzetništva, odgovornosti, volonterizma i različitosti.

seeba150SEEBA je švedska kompanija iz Stockholma koja pruža usluge iz domena poslovnih i digitalnih strategija. Stockholmska kancelarija obavlja prodaju i poslovni konzalting u Skandinaviji, dok mreža partnera u BiH i drugim zemljama Jugoistočne Evrope isporučuje digitalne alate za unapređenje poslovanja njihovih klijenata. SEEBA portfolio sadrži sve potrebne usluge za održiv razvoj i poslovni rast jedne kompanije.

Partneri

GrbBiH

MM_logo_medium1

hub

mkd2025logo

VTK