Godišnji sastanak pravnog odbora Restart projekta, čiji su osnivači Udruženje bosanskohercegovačko-američkog prijateljstva i SEEBA, održan je 29. maja u prostorijama Digital Business Space u Sarajevu.

Randal James Puljek Shank, Adnan Berberović, Edin Forto, Kasey Vannett, Nura Eston, te Salih Musić i Aiša Telalović evaluirali su sadašnje i dogovarali plan narednih aktivnosti Restart projekta.

Diskutovano je o organizaciji Restart Networking Eventa sa temom“Izgradnja mostova: dijaspora i bh. poduzetnici za ekonomski razvoj BiH” 9. avgusta 2018. godineu Sarajevu. Ovaj skup ćemo implementirati u partnerstvu sa USAID projektom “Diaspora Invest”. Cilj skupa je da omogućimo bh. poduzetnicima i potencijalnim investitorima iz bh. dijaspore da se upoznaaju i grade profitabilne, međusobno korisne poslovne odnose. Svaki učesnik – sadašnji ili potencijalni poduzetnik iz Bosne i Hercegovine imaće  priliku da održi svoju petominutnu prezentaciju biznisa potencijalnim partnerima iz naše dijaspore. Uskoro više detalja i poziv zainteresiranim učesnicima da se registruju.

Nastavit će se sa aktivnostima na projektu Diaspora Invest koje podrazumijevaju unapređenje platforme za povezivanje i podršku u povezivanju sa dijasporom diasporainvest.ba te produkcijom video priča o investitorima iz dijaspore i njihovim projektima u BiH.

Pobjednici Leader BiH programa poslovne obuke, koji smo od 7. do 18. maja 2018. goine realizirali u Sarajevu saradnji sa Ivey Business School, jednom od najprestižnijim MBA škola u svijetu, uz dragocjenu pomoć potpredsjednika FBiH Milana Dunovića i SEEBA Štokholm, imaju priliku prezentirati svoje poslovne planove potencijalnim investitorima na međunarodnom knferencijama CANSEE u Beogradu 22. juna, Restart u Sarajevu 9. avgusta i Macedonia2025 Skopju 9. novembra 2018, godine. Radi se o regionalnom Leader projektu koji realiziraju CANSEE Beograd, Macedonia2025 Skopje i BAFA-Restart Sarajevo od juna do novembra 2018. godine. Od po tri pobjednička poslovna plana prezentirana u okviru Leader obuke u Sarajevo, Skopju i Beogradu u maju 2018 godine, na međunarodnoj konferenciji Macedonia2025 9. novembra 2018. godine u Skopju biće izabran pobjednički regionalni Leader poslovni plan. Regionalni Leader projekat finansijski je podržao Western Balkans Fund sa sjedištem u Beogradu.

Zaključeno je da se Restart želi etablirati kao vjerodostojan partner medjunarodnim agencijama za razvoj kao ključni partner u realizaciji projekata koji imaju za cilj unaprjedjenje cijelog privrednog ekosistema u Bosni i Hercegovini.

Gradimo našu zemlju kroz partnerstvo, idemo dalje!

Read more

© 2016 - Restart.ba

TopVrh

Follow us:Pratite nas: