Po završetku uspješnih izdanja LEADER projekta i proglašenju tri pobjednika iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, pobjednici su dobili priliku da predstave svoje poslovne ideje i pred regionalnim i međunarodnim žirijem na Regionalnom takmičenju koje se po prvi putodržava u Beogradu 22. juna, od 15:30 do 17:30 (u hotelu Hilton).

“Nakon što su stekli neophodno znanje za vođenje uspešnog biznisa te mentorstvo i podršku, naših devet dobitnika, odnosno Valentina Čolić, Jovana Stanković i Tamara Jevtović iz Srbije, Olga Rajčik, Todor Panev i Bojana Zavkovafrom iz Makedonije, kao i Emina Zahirović-Pintarić, Ali Sayyed i Srđan Majkić iz Bosne i Hercegovine prezentirat će svoje poslovne ideje”- izjavili su predstavnici triju organizacija CANSEE (Canadian Serbian Business Association), Makedonija2025 i Restart.

Prvo regionalno takmičenje poslovnih ideja je omogućeno zahvaljujući projektu “Jačanje vangranične saradnje i odnosa na zapadnom Balkanu kroz direktan međusobni kontakt mladih preduzetnika”, koji finansira Western Balkans Fund (WBF). WBF je stvoren s ciljem finansiranja malih i projekata srednje veličine u oblasti obrazovanja, održivog razvoja i ljudskih prava u zemljama Zapadnog Balkana.

Drugo regionalno takmičenje za biznis se održava 9. augusta u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), a pobjednici će se treći put u Skoplju (Makedonija) konačno predstaviti 7. novembra, u sklopu Macedonia2025 Summit-a.

Read more

© 2016 - Restart.ba

TopVrh

Follow us:Pratite nas: