Sinoć je održan drugi krug takmičenja u okviru događaja “Reconnect2018”. Zahvaljujući podršci Western Balkans Fund, a uz podršku naših partnerskih organizacija iz susjedne Srbije i Makedonije – CANSEE i Macedonia2025, na takmičenju koje se održava u tri kruga – u Beogradu, Sarajevu i Skopju – imaju priliku učestvovati po tri najbolje plasirana kandidata sa državnih Leader takmičenja iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Prvo mjesto osvojio je tim koji su činili Valentina Čolić, Vladimir Jovanović i Milan Stojanović sa projektom Cookup hub, jedinstvenim rješenjem za preduzetnike u oblasti hrane. Cookup hub omogućava preduzetnicima da rade zajedno, motivišu jedni druge, uče jedni od drugih, razmjenjuju vrijedne kontakte, ali i da dobiju savjetodavnu podršku koja im je potrebna.

Valentina je rekla da se za LEADER projekat prijavila jer je nedavno postala preduzetik u prehrambenoj industriji. “Bile su mi potrebne vještine liderstva i upravljanja biznisom koje nisam imala priliku da steknem tokom svog radnog iskustva”, rekla je ona i dodala da je tokom dvonedjeljnog kursa imala priliku da nauči sve što je potrebno za vođenje jedne ozbiljne kompanije.

Drugoplasirana je bila Olga Rajchic iz Makedonije, a trećeplasirana Emina Zahirović-Pintarić iz Bosne i Hercegovine.

Devet pobjednika LEADER projekta u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini ove godine imali su priliku da uz pomoć mentora razvija svoje poslovne ideje i da ih predstave na regionalnim događajima u Beogradu i Sarajevu. Veliko finale takmičenja održat će se u Skoplju. Ovaj regionalni projekat podržao je Western Balkan Fund, stvoren sa ciljem da finansira male i srednje projekte iz oblasti edukacije, održivog razvoja i ljudskih prava u zemljama zapadnog Balkana.

Restart.ba zahvaljuje svim učesnicima, partnerima i pokrovitelju drugog kruga regionalnog takmičenja za najbolji poslovni plan, održanog u okviru trećeg godišnjeg Reconnect skupa za umrežavanje poslovne dijaspore sa dobavljačima iz Bosne i Hercegovine.

Skup je održan u Vijećnici u Sarajevu 9. avgusta 2018. godine.

Read more

© 2016 - Restart.ba

TopVrh

Follow us:Pratite nas: