U okviru Bizbook aukcije svoje kreacije predstaviti će i Almedina Ćatović. Ovoj magistrici filozofije šivanje je u početku bio samo hobi, ali vremenom njena ljubav prema kreiranju je rezultirala stvaranjem vlastitog brenda. Ubrzo nakon prezentiranja svojih prvih modnih kreacija Almedina otvara i svoj krojački salon pod nazivom „Pretty Woman – Fashion & Design“. Njene kolekcije karakterišu jednostavni modeli i krojevi koji se mogu nositi svakodnevno te su prilagođene ženama različitih modnih ukusa. Svaka kreacija je unikatna jer joj količina materijala na raspolaganju često omogućuje izradu samo jednog primjerka. Almedinine suknje jedinstvenog dizajna privukle su posebnu pažnju među ženama što pokazuje više od hiljadu prodanih modela. 

„Većina nas sa završenim fakultetom društvenog smjera teže dolazi do posla. Doduše, po završetku drugog ciklusa studija radila sam nešto nevezano za struku, ali sve je to imalo kratak vijek. S druge strane, uvijek sam imala afinitete prema kreativnom radu, ručnim radovima, pa sam odlučila okušati se i u krojenju, šivenju, osmišljavanju kreacija za dame. Završila sam početnički kurs za krojače, te sam samostalno nadograđivala svoje vještine. Jednu mašinu za šivenje sam dobila, drugu kupila i polako krenula u svijet u kojem danas uspješno poslujem. Sve je počelo iz hobija i evo danas brend “Pretty Woman Fashion ˛& Design” postepeno zauzima mjesto u srcima brojnih dama“ izjavila je Almedina za LadiesIN magazin o svom poduzetničkom putu.

Event „Bizbook aukcija“ je koncipiran po principu aukcije u okviru koje će se proizvodi učesnica direktno prodavati zainteresovanim kupcima. Sva sredstva koja budu prikupljena nadmetanjem u kupovini proizvoda, investirati će se u registraciju kompanije koja će legalizovati rad svih neregistrovanih učesnica, pružiti im podršku pri prodaji i plasmanu njihovih proizvoda i usluga, te osnažiti ih i usmjeriti ih njihovom putu ka nezavisnim i uspješnim poduzetnicama.

Projekat zajedno realizuju: SoGal Foundation, Bizbook.ba, Restart, CEI Nahla, ADS Consulting d.o.o. i kao partner eventa Novotel Sarajevo Bristol te sedam medijskih partnera.

Pozivamo sve poduzetnice i poduzetnike, te ostale građanke i građane koji žele podržati ovu inicijativu da se registruju i učestvuju u ovom jedinstvenom eventu.

Registraciju za prisustvo na Bizbook aukciju možete izvršiti ovdje.

Read more

© 2016 - Restart.ba

TopVrh

Follow us:Pratite nas: